zaterdag 26 januari 2013

Stoffen buttons....

......dit ideetje passeerde al meermaals mijn radar.
En na de gouden tip van 'Curl Up' vandaag uitgevoerd!
Tip: strijk stevige vlieseline op de achterkant van je stof, dan scheurt ze niet door.....
Bedankt!!!16 opmerkingen:

 1. Mooi gedaan... wanneer doe je het allemaal heb juist zitten piepen op de blog een groot gezin daarnaast nog tijd om erg creatief bezig te zijn... bewonder je hoor!

  Groetjes, ik wil je volgen als het kan via mail!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!
   Als je veel kinderen hebt dan houden die mekaar nog al eens bezig.....en de kleinsten doen nog een middagdutje, dan kan ik soms wel een uurtje 'knutselen'!

   Leuk dat je mij wilt volgen, weet alleen niet hoe dat werkt via mail......ik heb zelfs nog maar enkele dagen geleden ontdekt hoe ik dat volgen kon activeren...:)

   Verwijderen
  2. Normaal kan jij dat... hoe weet ik niet... op sommige blogs kan ik het zelf aanvinken misschien weet één van de kinderen het wel:)
   Groetjes,
   Marina

   PS ik weet niet of je weet dat we voor we een bericht plaatsen cijfers en letters moeten ingeven!

   Verwijderen
  3. Ben jij Marina Grosemans?
   Want dan sta jij al op mijn volgers-lijst hoor!

   Die letters en cijfers zijn een beveiliging geloof ik.....
   :)

   Verwijderen
  4. Ja dat ben ik maar ik krijg een mail bij reacties op DIT bericht maar niet wanneer je een nieuwe update zou plaatsen!

   Letters en cijfers zijn een beveiliging maar niet iedereen heeft ze opstaan er zonder is fijner maar ik weet niet hoe je het uitzet en of het belangrijk is!
   Marina

   Verwijderen
  5. Oei, ja ik weet er eigenlijk ook nog niet zoveel van........ik ben nog volop aan het leren :)
   Dat van die beveiliging dat klopt....ik vind het zelf ook veel fijner zonder.....maar ik weet nog niet hoe ik dat moet afzetten!

   Verwijderen
 2. Die vlieseline lijkt me een heel handige tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Verdikke... ik heb gisteren ook een reeksje stofknopen gemaakt, zonder deze tip uiteraard. Ik vond het al ambetantig dat ik het metaal er zo zag doorschemeren. Merci voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stofknopen......ah ja, daar kan je inderdaad misschien ook beter wat vlieseline achter strijken, JIJ bedankt voor de tip :)

   Verwijderen
  2. De foto....dat zijn stofbadgekes ( zoals ze hier in België zeggen....in Nederland noemen ze dat buttons, en buttons zijn natuurlijk ook knopen :) )

   Verwijderen
 4. Bedankt voor de lieve berichtjes op mijn blog, ik volg je terug... Gezellig! Wat maak je leuke dingen zeg! Een fijne zondag! Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een mooie stofjes heb je gekozen!
  En bedankt voor de vlieseline tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoe groot zijn die buttons? ik droom er ook van deze eens te maken ;) heb je dat met een speciaal machine gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De buttons die ik maakte zijn 4,5 cm doorsnede. Je hebt daar inderdaad een buttonmaker voor nodig!
   Ik kocht de mijne bij buttonsmaken.nl ( geloof ik toch?!)......die leveren snel en gratis!
   Ik geloof dat je zo'n machine ook kunt kopen in een speelgoedwinkel....dat is dan wel een simpelere versie, maar het resultaat zal wel hetzelfde zijn denk ik!
   In sommige gemeenten hebben ze zo'n machine staan, die je dan als vereniging gratis kan lenen....dus, als je toevallig bij een of andere vereniging aangesloten bent,.....tip!
   Per formaat buttons heb je wel een andere machine nodig......en je kan er ook gestoffeerde magneten en sleutelhangers enzo mee maken!

   Maar als je dat alles teveel gedoe vindt, en je woont toevallig in de buurt.....dan mag je mijn machine wel eens komen gebruiken hoor ;)

   Verwijderen
 7. Haha, ik geloof dat wij dezelfde smaak hebben! Ik kocht vorige week een aantal stofjes, en zie er nu gewoon 3 daarvan bij jou als knopen voorbijkomen! (ik was van plan om met die stofjes en vliesofix boekjes te stofferen, heb nu gelijk n idee wat ik met de restjes kan gaan doen ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tof!
   Ik stoffeerde ook al massa's boekskes met vlisofix ......simpel, snel en een ideaal kadootje ( meestal flock of flex ik er dan nog een naam op....:). )
   Het zijn geen knopen op de foto hoor....het zijn badgekes( maar de Nederlanders noemen dat dus buttons!).....knopen stofferen deed ik nog nooit, maar dat staat zeker op mijn to-do-lijstje!

   Verwijderen