vrijdag 8 maart 2013

Pinterest-jurk....
Ik zag op pinterest deze jurk, en werd er meteen verliefd op....

Afgelopen zondag bestelde ik hetzelfde stofje in een Amerikaanse webshop, en dinsdag stond de man van UPS al voor mijn deur met de stofkes!
?????

Ik denk dat Superman in hoogsteigen persoon die stofkes heeft overgevlogen, om aan superwoman  bij de douane te vragen om dat pakske eens in een snel tempo af te handelen!
( ik kreeg de stofjes wel pas donderdag in handen, want ik was niet thuis toen UPS voor de deur stond......dus ik vond een briefke in mijn bus dat ze nog eens terug zouden komen....:) )
.....

Ik maakte gisteravond het eerste exemplaar ( voor pleegtoertje 1) waarvan ik de mouwen smaller maakte dan het origineel ( want die mouwen mochten wel wat minder breed vond ik...)....maar, ik maakte ze TE smal
.....
...dus knipte ik deze morgen het jurkje aan de naden open ( want lostornen was toch iets te veel werk naar mijn goesting!).....en paste de maten aan, 
.....om er dan een nieuw jurkje voor toertje 1 van te maken...Om het toch echt AF te maken naaide ik er ook een labeltje in.
Toen pleegtoertje 1 twee jaar geleden bij ons kwam wonen, kocht ik haar deze laarsjes....
...echter...
ze waren te klein en dus legde ik ze weg, om ze nu weer boven te halen...:)
Toertje 1 gaat deze laarsjes bij haar nieuwe jurk kunnen dragen, en ....
...ze passen van kleur perfect bij het stofje!
:)Stof: aviary. Sparrows ( Joël Dewberry). Fabric.com
Laarsjes: Hip

37 opmerkingen:

 1. Ah wat tof geworden en de laarsjes passen er inderdaad prachtig bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waar kan ik het patroon vinden?

  Carin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk zijn er heel veel tutorials en patronen voor dit type jurk, maar ik gebruikte een tutorial die je terug kunt vinden op mijn pinterest bord onder kinderkleding.
   Het is dien mottige foto van die vier aaneengestikte lappekes...;)
   Er staan wel geen maten bij....das dus een beetje giswerk?
   En de mouwen moet je naar eigen smaak en goesting afwerken natuurlijk!
   Eens je het patroon weet, kan je eindeloos variëren.....echt heel gemakkelijk!

   Verwijderen
 3. Super mooi .
  Dan is het lostornen snel vegeten.
  Hoort er ook bij,he.Uittesten en proberen.
  Het eindresultaat is prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker hip!
  Wat een fantastisch stofje, perfect bij de laarsjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook ik heb dat jurkje (eens lang geleden) gepind. Dat stofje is echt wonderschoon hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb er ook maar 1 woord voor: prachtig! Ik durf wedden dat toertje 1 er even prachtig mee zal staan als dat model op je pinterestbord!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw,wauw en nog eens wauw :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 't is prachtig hoor. en nu wachten op de echte Lente en Zomer hé. en wel leuk dat je datzelfde stofje kon vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. oh ik moet mij echt inhouden om niet jaloers te worden op uw talenten....zo schoon altijd, zo'n toffe stofkes, zelfs botten passen erbij, gij maakt zoveel EN ge kunt 8 kinderen en ne man aan.....
  echt RESPECT!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh nee Vee ( dat rijmt...;). ), ge moet ZEKER niet jaloers worden!
   Op den blog ziet ge mijne rommel niet he, mijn ramen waar ge amper door kunt kijken, die twee volle wasmanden met strijk die roepen' STRIJK MIJ!!!'
   En 8 kinders en ne man aankunnen.....zeker niet altijd hoor, hier loopt het ook weleens helemaal in't honderd.....net trouwens nog een stevige woordenwisseling gehad met toertje 3... :(
   En soms heb ik gewoon geen fut om te koken, dan gaat mr Pateeke frietjes halen in't frituur.....dus het is nu ook ni zo dat ik elke dag vers en gezond kook!
   En die schone bottinetjes...das nog een overblijfsel van mijn koopverslaving ( das ook ni goed he!) van kinderkleding.....dat heeft zich nu gewoon verplaatst naar stofkes ( das dus nog steeds ni goed he....?!)
   Maar we ploeteren gewoon elke dag door en doen af en toe gewoon ons eigen goesting, en soms leidt dat tot geslaagde creaties ( waar veel mislukkingen aan vooraf zijn gegaan trouwens!)...
   DUS GE ZIET.....'T IS VERRE VAN PERFECT HOOR!

   Verwijderen
  2. En.....Pateeke 1 is ziek vandaag en kotste al twee keer alles onder....waarvan 1x in den auto, dus die heeft nu een zurig luchtje....bwaark!

   Verwijderen
  3. Ah oef
   Nu niet dat ik het u allemaal niet zou gunnen hoor!!!! Maar ik ben toch wel wat opgelucht dat erbij u ook wat misloopt, allé dat ge iets minder perfect bent :-)
   Weetniet hoe ge kotsstank uit den auto krijgt....misschien staat er op pinterest wel een idee....
   Maar ik ben ook elke dag curieus naar uwen blog hoor, dus noet minderen hé
   Groetjes !

   Verwijderen
 10. Heel mooi. Ik met die laarsjes zal dat super zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh, die is ook weer prachitg!! Ik kreeg ook vandaag de magneetjes al aan, ze zijn geweldig!! BEDANKT!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geweldig jurkje! En die stof, is helemaal liefde!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een super mooi stofje, volgens mij staat deze ook op mijn borden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi jurkje! Mooi in al zijn eenvoud en daar houd ik van.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh, ik ben net bezig om uit te pluizen hoe zo'n jurkje in elkaar zit. Een peasant dress heet het, volgens mij. Ik heb al een mooi stofje liggen. Jouw stofje is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er staat een redelijk goede tutorial op mijn pinterest bord....onder kinderkleding!

   Verwijderen
 16. Ooooh, zo mooi!!! Leuk stofje en die laarsjes zijn er perfect bij. Ik wou dat ik toertje 1 was... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dat is echt super mooi en het stofke is prachtig. Uw kleinste toertje gaat om op te eten zijn ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. amaai wat een talent ben jij, net je blog ontdekt en denk dat ik hier nog uren zal doorbrengen....dit jurkje is fantastisch maar als beginnend naaister, beginnend blogvolgster en pinterest ook nog maar pas ontdekt vind ik nergens een link om uw pinterest te zien en zo de uitleg om dit kleedje te maken? ben in alles dus beginnend(toch op kleren en frutselsmakende mama) o en ik heb ergens ook poging gedaan om blog te maken maar zal daar nog heel veel tijd moeten insteken om er een leuk iets van proberen te maken....dus kunt u mij aub helpen om de uitleg te vinden van dit heel tof kleedje waar ik mijn pruts blij mee zou kunnen maken:) alvast grote mercie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rechts bovenaan deze pagina staat en wit vierkantje met een rood bolleke en een witte P erin.......tik dat aan en ge zit op mijn pinterestbord.
   Ga naar het bord kinderkleding en open dat.
   Ga hier op zoek naar het patroon voor de peasant-dress ( let wel: dit is NIET de foto van de afgewerkte jurk)... De foto die je nodig hebt is die van vier rechthoekige stukken stof die aan de hoeken aan elkaar zijn gestikt. Deze tutorial kan je openen door 2x op de webpagina die bij deze foto hoort te klikken.
   Voilà, nu heb je al een basis-tutorial!
   Om de juiste maten te hebben meet je je eigen kind op en tel je daar nog de zoom en de halsboord bij ( bij mij is de zoom 2x1cm omgeplooid en de halsboord 1x persvoetbreedte + de breedte van je elastiek + enkele extra millimeters om wat speling te hebben en vast te kunnen stikken.)
   De mouwen moet je zelf kiezen...pofmouwen, kapmouw , lang...kort....tussenin en afwerken alnaargelang de gekozen mouwsoort.
   Het klinkt mss allemaal heel erg ingewikkeld, maar dat is het echt niet....je kan met deze jurk eigenlijk niet veel mis doen!
   Hopenlijk kan je nu verder...:)

   En....welkom op mijn blog trouwens!
   :)

   Verwijderen
  2. gevonden! had daar dus echt overgekeken;) ondertussen eerste kleedje vanonder mijn naaimachientje gerold....op zicht wel mooi maar als dochterlief het aanheefft vind ik het er nogal slaapkleedachtig uitzien, dacht leuk stofje gekozen te hebben maar mss was de stofkeuze toch niet perfect...zal t haar straks nog es laten aandoen met juiste kousebroek en botjes, zal mss minder slaapachtig eruitzien, k hou je op de hoogte;)

   Verwijderen
  3. Ja...de stofkeuze is heel belangrijk....ook de lengte van de jurk doet veel. Als je die te lang houdt dan zou het idd voor een slaapkleedje kunnen doorgaan.
   Maar net boven de knie, in een stofje dat niet ' te dun' is...vind ik het geweldig!

   Verwijderen
  4. Mijn reactie was te rap, ze heeft het aangehad en t is toch wel mooi....en goedgekeurd(heel belangrijk) ben blij, m'n eerste kleedje met mouwen;)

   Verwijderen